joi, 10 mai 2012

5 remedii pentru un par de invidiat

Tratamentele costisitoare si orele pierdute la saloanele de infrumusetare nu garanteaza in mod special un par sanatos. Poti obtine un par de invidiat si prin intermediul remediilor eco. Iata cateva trucuri homemade, ideale pentru un par minunat:
1. Respecta orarul de somn Somnul are o importanta deosebita pentru sanatate si frumusete. Un par bogat cu aspect ingrijit se mentine in forma si printr-un stil de viata sanatos. Stresul si noptile nedormite pot cauza nu doar indispozitie, ci si o podoaba capilara deshidratata, lipsita de stralucire. Asadar, pe langa tratmentele cosmetice include in rutina de ingrijire si un somn odihnitor.
2. Elimina sebumul in exces cu zeama de lamaie Parul gras este o problema care afecteaza majoritatea femeilor. Pe langa glandele sebacee, iata si alti factori care cauzeaza aceasta neplacere: o alimentatie bogata in grasimi, anumite medicamente, dar si un sampon agresiv care irita scalpul. Daca ai incercat diverse masti cosmetice care nu au dat rezultat, iata un remediu eco, naturist care iti va fi de mare folos. Amesteca intr-un pahar zeama de la o lamaie cu o lingura de otet si putina apa. Dupa baie, clateste-ti parul cu acest amestec si tamponeaza-l usor cu un prosop.
3. Urmeaza o cura de vitamine Pe buna dreptate se spune ca suntem ceea ce mancam. Un regim alimentar nesanatos se va reflecta imediat asupra organismului nostru. Si nu vorbim acum doar despre kilogramele in plus. Parul poate fi de asemenea afectat de o alimentatie dezechilibrata. Daca iti doresti un par suplu si stralucitor iata ce vitamine trebuie sa incluzi in alimentatia ta: vitamina A, regasita in fructe si legume, vitaminele B1, B2 si B6, regasite in peste, lactate, oua, vitamina C si vitamina D.
4. Schimba balsamul Nu folosi aceleasi produse de ingrijire o perioada indelungata de timp daca observi ca nu-ti aduc imbunatatiri. Alege intotdeauna un sampon potrivit tipului tau de par si in loc de balsam, incearca un remediu naturist daca ai parul deshidratat. Opteaza pentru o masca pe baza de ulei de masline sau ulei de ricin; ambele hranesc firul de par si ii confera rezistenta.
5. Usuca parul natural Nu mai folosi uscatorul de par. Foehnul ar trebui utilizat doar la nevoie, deoarece in timp afecteaza podoaba capilara. Acesta usuca parul si il degradeaza daca este folosit regulat. Timp de doua saptamani incearca sa iti usuci parul natural si observa diferenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu